MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Vizită de lucru - preşedintele Eurojust

                                                                                                         8 februarie 2019

 

                                                                                                                       

COMUNICAT

           

        

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de 7 februarie 2019,  procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a avut o întrevedere  la sediul P.Î.C.C.J. cu domnul Ladislav Hamran – președintele Eurojust.

Întâlnirea a avut ca teme centrale operaționalizarea Parchetului European (EPPO) și cooperarea judiciară internațională. A fost subliniată în cadrul discuțiilor, excelenta colaborare între Biroul național român la Eurojust și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în combaterea formelor grave ale criminalității transnaționale.

La întâlnire au participat  doamna Daniela Buruiană – membrul național român la Eurojust și doamna Nadina Magdalena Spânu – procuror șef al Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul P.Î.C.C.J.