MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Memorandum PICCJ - Procuratura Republicii Bulgaria

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 În cursul zilei de astăzi, 9 iulie 2019, a fost încheiat un Memorandum de înțelegere între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Procuratura Republicii Bulgaria. Cele două instituții au fost reprezentate de domnul Dimitrie Bogdan Licu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și domnul Sotir Tsatsarov, procurorul general al Bulgariei. Din delegația Ministerului Public a făcut parte și domnul Oliver-Felix Bănilă, procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Prin documentul menționat a fost stabilită baza unei cooperări periodice în domeniul judiciar și legal, vizând atât problemele din domeniul specific de competență, aspectele organizatorice și procedurale, cât și stabilirea unor colaborări profesionale periodice între magistrații români și bulgari. De asemenea, prin Memorandum este încurajat schimbul de informații privind legislația  și jurisprudența din cele două țări, precum și pregătirea reuniunilor periodice ale rețelei NADAL și Forumului Consultativ al Procurorilor Generali.