MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Trimitere în judecată - tentativă la omor -PMTMB

                                                                                                             13 aprilie 2017

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori militari din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar  de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 30 martie 2017, trimiterea în judecată (în stare de arest preventiv) a inculpatului plt. maj. CREASTĂ LUCIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la infracţiunea de omor, prev. de art. 32 rap. la art. 188 alin. 1 din C.p., cu referire la art. 199 alin. 1 din C.p. privind violenţa în familie.

            În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

            În data de 8 martie 2017, în jurul orei 17:00, inculpatul Creastă Lucian a înjunghiat-o cu un cuţit pe persoana vătămată (soţia sa) prin aplicarea a trei lovituri consecutive, respectiv  la nivelul antebaţului stâng, a hipocondrului stâng şi a hemitoracelui stâng posterior, care au necesitat pentru vindecare 40 – 45 zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa victimei.

            Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Militar Bucureşti.

 

            Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.