MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Vizita PG al PICCJ la CJUE

                                                                                                         6 aprilie 2017

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În perioada 28 - 29 martie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a efectuat o vizită de lucru la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), la invitația doamnei Camelia Toader, judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și a doamnei Octavia Spineanu-Matei, judecător la Tribunalul Uniunii Europene. La activitățile care au avut loc au mai participat domnul Ovidiu Vasile Predescu, consilier al procurorului general al României, doamna Luminița Palade, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și doamna Nicoleta Ștefanov, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Serviciul de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe.

Delegația de procurori români a asistat la ședințele de judecată a două cauze aflate pe rolul Curții, a vizitat Centrul de documentare al CJUE, a avut întâlniri de lucru cu judecători din cadrul CJUE, precum și cu referenți și experți juriști-lingviști de la unitatea de limbă română din cadrul Direcției Generale de Traduceri, respectiv cu administratorul Direcției de Cercetare și Documentare.

Totodată, reprezentanții Ministerului Public au  avut o întrevedere de lucru cu  domnul M. Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene.

pc_06_04_2017_1.png

Vizită de lucru la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

 

pc_06_04_2017_2_0.png

Întrevedere de lucru cu domnul M. Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene

 

pc_06_04_2017_3_0.png

Întrevedere de lucru cu domnul M. Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene