MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Intâlnire PG al PICCJ - ambasadorul Republicii Slovenia

                                                                                           7 februarie 2017

COMUNICAT

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Domnul Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut în cursul zilei de ieri, 6 februarie 2017, la sediul instituţiei, o întrevedere cu domnul Mihael Zupancic, ambasadorul Republicii Slovenia în România, vizând potenţialul eficientizării cooperării inter-instituţionale.

În contextul discuțiilor referitoare la justiția din România, domnul Augustin Lazăr a subliniat importanţa pe care conducerea PÎCCJ o acordă luptei anticorupție, precum  și luptei împotriva criminalității organizate și a terorismului, realizate în principal de către cele două direcții specializate, DNA și DIICOT,  dar și activității celorlalte structuri din cadrul Ministerului Public.

În cadrul întâlnirii s-au făcut referiri la problematica actuală a migrației ilegale, precum și la alte forme de criminalitate transfrontalieră, care pot afecta ambele state.

Cei doi oficiali au reafirmat intenția de abordare proactivă și consolidare a cooperării dintre autoritățile judiciare din Republica Slovenia și România, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție confirmând disponibilitatea procurorilor români pentru dialog şi implicare în acest parteneriat.  În același context, oficialul sloven  a remarcat  contribuția semnificativă a autorităților judiciare române în activitățile implicând colaborarea transnațională România - Republica Slovenia.

Totodată, în cadrul întrevederii, o atenţie deosebită a fost acordată discutării aspectelor vizând legislaţia din domeniul penal și procesual penal din cele două țări.  

intalnire_ambasadorul_sloven.jpg