MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Arestare preventivă - tâlhărie calificată ş.a. - PJ Sector 4

                                                                                                  22 februarie 2017

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au dispus, la data de 21 februarie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:

  • DULCĂ ANDREI GABRIEL, NICOLAE VIOREL şi GAFTON IULIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tălhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice;
  • NICOLAE LIVIU, DRĂGAN IULIAN, COVĂTARU LAURENȚIU, CIUREA MARIO și PÂRVU MARIAN pentru complicitate la infracțiunea de loviri sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice şi complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal (față de aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile).

În cursul zilei de astăzi, 22 februarie 2017, inculpaţii Dulcă Andrei Gabriel, Nicolae Viorel şi Gafton Iulian au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 4, care a admis cererea şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:

În ziua de 18 decembrie 2016, la ora 18.45, în timp ce se aflau în zona Bd. Gheorghe Șincai din capitală, inculpaţii Dulcă Andrei Gabriel, Gafton Iulian și Nicolae Liviu, utilizând o bâtă din lemn de tip basebal, au deposedat prin violență persoana vătămată de mai multe bunuri (două telefoane mobile, suma de 3200 de lei, o geacă și o șapcă). Ulterior, aceștia, împreună cu inculpaţii Ciurea Mario, Pârvu Marian, Drăgan Iulian, Covătaru Laurențiu, Nicolae Viorel și alte cinci persoane, au lipsit-o de libertate în mod ilegal pe aceeași persoană vătămată, transportând-o cu un autoturism împotriva voinței sale. 

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.