MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Raportul de activitate al Ministerului Public pentru anul 2019

                                                                                                           16 aprilie 2020  

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice este abilitat să aducă la cunoștința publicului Raportul privind activitatea Ministerului Public în anul 2019.

Raportul a fost aprobat de Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în ședința din data de 12 martie 2020 și a fost  transmis în termenul legal către Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției.

Date fiind interdicțiile existente în această perioadă, raportul nu poate fi aprobat procedural, aflându-ne în imposibilitatea întrunirii Adunării generale a procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În prezent, fiind adresate mai multe cereri de comunicare a unor date privind activitatea Ministerului Public în anul 2019, având în vedere prelungirea stării de urgență, disponibilitatea datelor pe site asigura dreptul la informare, în sensul Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

După încetarea stării de urgență, va fi convocată Adunarea generală a procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.